Corona vírus z druhej strany

Korona vírus, karanténa, infikovaný, riziko, nebezpečenstvo, pandémia, zákazy, Čína, Taliansko, hrozby atď.

Tornádo týchto slov na nás pôsobí takmer z každej strany. Samozrejme, že všetci chceme, aby sa situácia stabilizovala a následky boli čo najprijateľnejšie. A práve preto, príslušné štátne orgány konajú vhodné kroky na zamedzenie šírenia vírusu. Našou úlohou pre elimináciu nákazy je akceptovať nariadenia a zodpovedne pristupovať k sebe, ale aj svojmu okoliu.

Myslím si, že je vhodné byť si vedomý možných hrozieb, ale zároveň si v sebe nevytvárať stresové prostredie, ktoré nám v riešení tejto situácie určite nepomôže.

Stretol som sa z názormi typu: Ach, všetko je zatvorené, fitko, bary, diskotéky. Zrušili tréningy, zápasy, v TV nebude futbal ani hokej. Nedá sa ani cestovať, lyžovať. To je nuda. Veď sa nedá poriadne nič robiť.

Ja som človek ktorý, vo všetkom hľadá pozitívum. Po rannom behu som sa v pokoji usadil a položil som si otázku: „Čo je na tejto Corona situácii pozitívne?“

„Náš vlak je vykoľajený.“ Svet sa dostane z toho urýchleného módu do úsporného režimu. Čo tým myslím? Námestia, atraktivity známych metropol budú vzdušné a oddýchnu si od tlaku turistov. Obmedzenia a rušenie letov bude mať priaznivý globálny vplyv na našu prírodu. A ďalšie podľa mňa významné pozitívum je to, že nielen tí, ktorí hovoria, že sa nudia, ale aj všetci ostatní si budú môcť nájsť čas sami pre seba a svojich blízkych. Čo ste už dlhodobo doma odkladali a hovorili ste si, že na to nie je teraz čas ? Kedy ste naposledy trávili čas sami so sebou alebo so svojou rodinou napr. pokojným a úprimným rozhovorom so svojim blízkym, hraním spoločenskej hry, čítaním knihy, ktorú ste dostali na narodeniny či Vianoce? Áno doteraz ste mali možnosť si povedať, nestíham, nemám čas, veď potom, nabudúce. Práve TERAZ je to potom a nabudúce TU. A vy sa môžete veselo venovať činnostiam spájanými s týmito slovami.

Internet máme stále k dispozícií a stráviť väčšinu času na ňom by tiež nebol problém. Položte si otázku: Keby ste mali posledné dva týždne života a máte bezprostredne k dispozícií internet a aj svoju rodinu, ktorej možnosti by ste venovali väčšinu Vášho času?

Tráviť spoločný čas ako pár rokov dozadu by nebolo zlé však? To, pre akú možnosť sa rozhodnete a ako naložíte s týmito mojimi vetami je čisto na Vás.

Prajem Vám príjemne strávené chvíle a dni.